Stockholms Squashklubb

Stockholms Squashklubb bildades 1946, vilket gör SSK till Sveriges äldsta squashklubb.

Kännetecknande för klubben är en anda av kamratskap och gemenskap som fått namnet Jonas anda efter hallens och klubbens grundare Axel Jonason. I kombination med denna anda finns också ambitioner om squashframgångar för de tävlingsinriktade medlemmarna.

Allt detta har varit möjligt tack vare det fina samarbete som alltid funnits och fortfarande finns mellan ägarna till Gärdets Squashhall och klubben.

Här spelar i dag några Sveriges främsta squashspelare, både på herr- och på damsidan. Det finns även en omfattande nybörjarverksamhet samt möjlighet till organiserade träningspass med en av Sveriges främsta squashsspelare genom tiderna, Christian Drakenberg.

Vi vågar också påstå att vi har Sveriges mest blomstrande squashstege där medlemmar matchas mot varandra och garanteras ett allsidigt motstånd på en nivå som stimulerar till utveckling oavsett var i ens squashspel man befinner sig.

Tävla

Inom klubben har vi damer, herrar, juniorer och veteraner som tävlar - så om du är sugen på att tävla så finns det något för alla. Tävlingar finns så väl inom Stockholmsområdet men såklart också i resten av Sverige och även utomlands. Klubben arrangerar också egna tävlingar som brukar ha stor uppslutning. För att få tävla behöver du ha spellicens, den täcker försäkring om någonting skulle hända under tävlingstillfället. I Sverige finns en nationell liga, på damsidan har SSK ett lag vardera i elitserien och division 1, och på herrsidan har vi lag i elitserien, division 1, division 2 och division 3. Glöm inte att byta klubb innan seriespelssäsongen drar igång. Säsongen startar på hösten och håller på till slutet av våren, under sommaren är det uppehåll.

Thomas Åkerman, Ordförande 🔨

Svante Ljungberg, Vice Ordförande 🔨